Viziunea creștină întinată nu poate fi mai răspândită în ziua de astăzi decât în ceea ce a spus(și încă mai spune și o va mai face http://tartaria.ro/papa-francisc-face-declaratii-uluitoare/) Papa. El vorbește despre “Rădăcinile creștine ale Europei”, dar nu iți spune că Europa de Vest a pierdut contactul cu adevăratul Creștinism în 1054, când s-a rupt de Ortodoxie și a adoptat învățături și dogme noi imediat după aceea[Papa Grigorie al VII-lea(1073-1085) inițiază o nouă concepție a Bisericii și rolul papalității în ea.

Potrivit Papei Grigorie, Biserica e obligată să creeze “ordinea corectă în lume” decât să se retragă din ea(din lume). Papa Grigorie încearcă să creeze o monarhie papală cu autoritatea morală asupra “săbii temporale” și să conducă clerul. Dispozițiile Papei Grigorie sunt enunțate în “Dictaturile Papei”. Prima Cruciadă a avut loc peste câțiva ani după aceea]. El îndrăznește să-i înfățișeze pe ucenicii lui Hristos drept “cuceritori”, o ideologie falsă care a prins rădăcini în istoria cruciadelor Catolicismului care să „propovăduiască cuvântul lui Hristos”. Ortodoxia nu a propovăduit niciodată asemenea aberații. Ba din contră, Hristos a învățat pe ucenicii Lui să își scuture de pe picioare praful pământului celor care nu vor să îi asculte și să îi creadă, nu să ia sabia și să îi convingă…

„Astăzi, nu cred că există o teamă mai mare fața de Islam decât cea față de ISIS și războiul lui de cucerire, care este o componentă a Islamului” a zis ziarul francez La Croix.„Este adevărat că idea de cucerire este inerentă în sufletul Islamului, totuși, este posibil ca aceasta să fie văzută și în Evanghelia după Matei, unde Hristos trimite ucenicii Săi la toate neamurile, vizând aceeași idee de cucerire.”

http://www.infowars.com/pope-francis-likens-jesus-to-isis-says-muslims-migrants-must-breed-with-europeans/