O influenta subtila si mai putin stiuta care pare sa fi afectat multi teologi ortodocsi contemporani si ganditori recenti e Perennialismul. Acesta e definit de Wikipedia ca o perspectiva asupra spiritualitatii moderne care vede fiecare traditie religioasa a lumii impartasind un singur adevar metafizic (origine) din care toate religiile si doctrinele ezoterice au “evoluat”. Din punct de vedere ortodox, aceasta idee contine ceva adevar. Noi, ca si crestini ortodocsi, am inteles ca Dumnezeu S-a aratat pe Sine Insusi lumii intr-un mod limitat si intr-un mod simplist s-ar fi putut spune ca toate religiile moderne au o forma de Adevar original in ele. Totusi intrebarea este cat de mult adevar inca este prezent in diversele religii de astazi, si care este locul ortodoxiei in acest tablou. Acest lucru este important de examinat, pentru ca punand aceasta in lumina cuvenita, ne ajuta sa ne ferim de pericolele de a cadea in capcanele puse astazi de curentele perenialisme, in special influenta lor asupra ecumenismului.

[Read More…]


  • 42218 views Bookmark and Share

(traducere a urmatorului articol: Blockchain – the enslavement system of Antichrist)

O prelegere pe tema “Blockchain - sclavia lui Antihrist” a fost tinuta la Biserica “St Herman of Alaska” din Melbourne/Australia in data de 22 iulie 2018.

Aceasta prelegere poate fi considerata o adaugare la lucrarea inceputa de parintii Serafim Rose si Gherman Podmoshenski la manastirea Platina din California. In anii 70 acesti parinti au organizat, pe perioada a cativa ani, un curs de educatie Ortodoxa numit “Orthodox Survival Course” (disponibil in format PDF pe websiteul Orthodox Australia, a caror activitate misionara a fost infiintata prin binecuvantarea parintelui Gherman in anii 80).
[Read More…]


  • 11518 views Bookmark and Share

(Parantezele sunt puse de mine pentru a intelege mai bine traducerea folosind sinonime)
Despre Sfantul Tar Martir Nicolae al II-lea Sfantul Ioan Maximovici scrie:

“Acum blestemat esti tu, izgonit din pamantul acesta, care si-a deschis gura ca sa primeasca din mana ta sangele frateului tau!(Facerea 4,11)

Asa i-a vorbit Dumnezeu lui Cain dupa ce la ucis pe Abel. Blandul si prietenosul Abel era la pamant, fara respiratie si fara glas. Dar sangele sau a strigat(a ajuns) pana la Rai. Pamantul a strigat, natura a strigat, cerandu-I lui Dumnezeu sa faca dreptate. A strigat, pentru ca nu a putut sa taca, fiind zguduit de crima comisa.
Acestea sunt intamplari care zguduie elemente(obiecte) fara suflet. Apoi Insusi Dumnezeu face dreptate asupra lor. Astel a fost prima crima, a lui Cain. Asa au fost foarte multe alte crime grave. Acestora apartine si teribilul regicid in Ekaterinburg.
[Read More…]


  • 14155 views Bookmark and Share

Infricosator titlu fratilor dar neaparat trebuie sa vorbim despre acest lucru pt ca este la fel de important ca ecumenismul si asta n-o zic eu ci cartea Apocalipsei. Talcuire la cartea Apocalipsei):Globalizarea și ecumenismul: două coarne ale antihristului, două pârghii de putere ale satanei! Starețul Rafail (Berestov)
[Read More…]


  • 2438 views Bookmark and Share

Ne scuzati de indelunga noastra inactivitate. Cel mai probabil multi dintre voi au auzit si au citit aceste doua profetii dar totusi merita sa le dam si aici spre a ne aduce aminte iarasi, mai ales din prima vedenie, ce va veni cu si mai mare manie asupra noastra urgia in comparatie cu cea din 1917.
[Read More…]


  • 3496 views Bookmark and Share