Evanghelia după Ioan cap 20: 19-21

19. Şi fiind seară, în ziua aceea, întâia a săptămânii (duminica), şi uşile fiind încuiate, unde erau adunaţi ucenicii de frica iudeilor, a venit Iisus şi a stat în mijloc şi le-a zis: Pace vouă!
20. Şi zicând acestea, le-a arătat mâinile şi coasta Sa. Deci s-au bucurat ucenicii, văzând pe Domnul.
21. Şi Iisus le-a zis iarăşi: Pace vouă! Precum M-a trimis pe Mine Tatăl, vă trimit şi Eu pe voi.

Ce este Pacea cea Duhovnicească? Este ceva complet diferit de cea lumească. Atunci când Mântuitorul a apărut ucenicilor Săi apostoli după Înviere, aceștia erau ascunși de frica iudeilor, însă le-a spus: “Pace vouă”. Iudeii căutau să-i prindă și să-i omoare, iar ei stăteau ascunși de frica lor. Despre ce pace vorbește atunci Mantuitorul?

Este vorba despre pacea Duhovnicească - acea pace care îl ajută pe om să învingă frica și să voiască a se uni doar cu Dumnezeu întru adevar. Este pacea care îl întărește pe om și îl pregătește pentru calea crucii sale, este pacea din care izvorăște puterea de a mărturisi adevarul, este pacea cea mântuitoare, este izbânda credinței asupra fricii și deznădejdii, și este pacea care îl pregătește pe om să primească orice va avea să sufere pentru adevarul lui Hristos.

“Şi Iisus le-a zis iarăşi: Pace vouă! Precum M-a trimis pe Mine Tatăl, vă trimit şi Eu pe voi.”

Cand Iisus le-a spus acestea, au știut atunci Apostolii că ceea ce a suferit Domnul va trebui să sufere și ei, și au acceptat aceasta cu pace.

Aceasta este pacea Creștinilor aruncați în groapa cu lei, aceasta este pacea Creștinului gata să se jertfească pentru Hristos.

Iată, aceasta este pacea cea adevărată.

Hristos A Inviat!